Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona

Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.

Jó, ha tudja, hogy a burkolat gondos kiválasztása mellett pontosan ugyanolyan fontos, hogy milyen fugázóanyagot használ hozzá, mert ha nem a megfelelőt választja, pár hónap alatt elindulhat a penészesedés folyamata.

Gondoljon csak bele, hányféle használatnak van kitéve nemcsak a burkolólap, de a fuga is:

  • a fürdőszobában, ahol naponta többször van pára, nedvesség, nagy mennyiségű víz
  • a konyhában, ahol nem ritka a páralecsapódás, az olajgőz és a kifröccsenő étel nyoma a burkolaton
  • a teraszon, ahol óriási hőmérsékletbeli különbségek adódnak

Tudni szeretné, hogyan teheti penészmentessé és tartóssá új burkolatát?
Sajnos sok esetben előfordul a felújítás után, hogy hibák jelennek meg a fugázón, vagy néhány hónapon belül penészfoltok csúfítják a felületét.

Mire figyeljen a fugázóanyag kiválasztásánál:

  • A fürdőszobába mindenképpen olyat válasszon, amely penészedésgátló és vízlepergető
  • A konyhába is feltétlenül fontos a penészedésgátló és vízlepergető tulajdonság, de emellett jól jön, ha a fugázóanyag könnyen tisztítható
  • A teraszra feltétlenül flexibilis fugázóanyagot válasszon! Természetesen itt sem árt, ha vízlepergető és penészedésgátló tulajdonsággal is rendelkezik a kiválasztott anyag.

Mire figyeljen a fugázáskor:

Két dolgot tartson be fugázáskor, hogy tökéletes, problémamentes eredményt kapjon:

  1. A burkolatragasztás napján már ne kezdje el a fugázást! Ha elég időt ad a ragasztónak a száradáshoz, könnyebb lesz eltávolítani.
  2. A burkolólapok közötti ragasztót teljesen távolítsa el a fugázást megelőzően! Ha ez nem történik meg, a fugázó nem fog megfelelően tapadni a burkolólapokhoz és közé, és rövid időn belül ki fog peregni.

Fugázóanyagokról több infót talál a www.fugazoanyag.hu oldalon, sőt lakosságnak szóló ingyenes e-book-okat is letölthet, ha meglátogatja az oldalt.

Ha kérdése merülne fel bármelyik megoldással kapcsolatban, vagy csak elakadt a tervezgetés vagy kivitelezés közben, keresse bátran szaktanácsadónkat: szaktanacs@mapei.hu

A fürdőszoba, amennyiben tetőtérben kap helyet, mindenképp ablakos legyen, kiváltképp akkor, ha mosdót és a toalettet is itt kívánjuk elhelyezni. Az ablak miatt nem csak világosabb lesz, és tágasabb hatást kelt, hanem a fürdőszoba szellőzése is meg lesz oldva ezáltal.

A MAPEI elérhetőségeiért kattintson ide.

Tudta? Belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti “kedvencek” tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába! Belépéshez kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Függönyápolási kisokos

Hány év múlva szeretnéd lecserélni függönnyeidet? Ha úgy érzed várnál még ezzel, van számodra néhány tanácsunk, mellyel meghosszabbíthatod függönyeid élettartamát. Már szögezzük most le, nem valami féle varázsigét írtunk le Neked, csupán a rendszeres és megfelelő ápolás alapszabályait. Figyelj, jön a 3 Stílus&Otthon tipp.

Ha tapétázni készül ezt olvassa el

Ön fog tapétázni vagy szakembert fogadott? Hogyha Ön ezt mindeképp olvassa el, ha szakember akkor nem kötelező olvasmány, viszont, ha szeretne néha a “körmére nézni”, akkor ajánlott jól informáltnak lennie. Hasznos tippek tárházát gyűjtöttük össze Önnek.

3 laminált padló, melyet akár fürdőszobába is burkolhat

Tudom, tudom a fürdőszobába nem szoktak laminált padlót burkolni… De Ön olyan szeretne lenni, mint mindenki más? Csak nem?! Segítünk kitűnni a tömegből, fürdőszobája tervezésekor is legyen egyedi, alkosson valami egyedülállót. Nézze meg csapatunk mind három kedvencét.